İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, karnelerden Atatürk fotoğraflarının kaldırılmasına yönelik uygulamaya ilişkin sert bir açıklama yayınladı. Metiner, “Karne üzerinden Atatürk’ü kaldırabilirsiniz ancak bir milletin kalbinden asla silemezsiniz” dedi.
“Toplumsal Hafızayı Silemezsiniz”
Uygulamanın toplumsal hafızada karşılık bulamayacağını ifade eden Gökhan Metiner, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu milletin ezeli ve ebedi lideri olduğunu vurguladı. Atatürk’ün yalnızca bir devlet adamı değil, Türkiye’yi karanlıktan çıkaran ulusal bir önder olduğunun altını çizen Metiner, semboller üzerinden yürütülen bu tür girişimlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
“Bu Adımlar Birliğimize Zarar Veriyor”
Yapılan değişikliğin toplumun ortak değerlerini zedelediğini ifade eden Metiner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Atatürk’ün fikirleri ve mirası, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşıdır. Bu tür adımlar toplumsal birlik ve beraberliğimize zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Bilinsin ki; her benzeri girişim, milletimizin Atatürk’e duyulan sevgi ve bağlılığını daha da perçinlemektedir.”
Eğitimde Hassasiyet Çağrısı
Eğitim sisteminde atılan adımların toplumun hassasiyetleri gözetilerek planlanması gerektiğini hatırlatan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı, milli değerlerin tartışma konusu yapılmaması ve bu değerlere sahip çıkılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek çağrıda bulundu.




