Kapaklı Gündem

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi mart ayı etkinlikleri kapsamında Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerlerine başladı.

Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde “Hikayeni değil, Hayatını güncelle” sloganıyla orta öğretim seviyesinde gerçekleştirdiği iki seans halinde düzenlenen seminerde Süleymanpaşa Belediyesi Kod Atölyesi Mentör’ü Lale Çiftçi, birbirinden önemli bilgileri öğrencilerle paylaştı.

ÇİFTÇİ: “ÜLKEMİZE YAPACAĞIMIZ EN BÜYÜK HİZMET ÇOCUKLARIMIZI BİR AN ÖNCE BİLİM KONUŞAN VE ONLARI ÜRETEN BİR NESİL HALİNE GETİRMEKTİR”

Teknolojiyi “İnsanoğlunun bilimi kullanarak insan hayatını kolaylaştırmak adına yaptığı her şeydir.” diyerek özetleyen Çiftçi; “Sürekli gelişen ve kendini yenilen teknolojinin günümüze gelene kadar olan gelişim süreci ve öngörülen gelişim yolculuğuna tanık olmak için Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ‘Teknoloji ve Yapay Zeka’ konulu bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir. Günümüzde ülkemize yapacağımız en büyük hizmet; gençlerimizi, çocuklarımızı bir an önce bilim konuşan ve onları üreten bir nesil haline getirmektir.” dedi.

Teknolojinin gelişim süreçleri, yapay zeka ve öğrenme süreçleri ile sözlerine devam eden Çiftçi sözlerine şu şekilde devam etti:

“ÜRETEREK TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRMİŞ OLURUZ”

“Teknolojinin gelişim sürecini takip etmek, bizim olası gelişmeler üzerine öngörüde bulunmamızı sağlayacaktır. Bu sayede teknolojik kaynakları kullanarak, günümüzde hayatımızı kolaylaştırır, talebimizi karşılayacak ürünleri tasarlayabiliriz. Üreterek teknolojiyi geliştirmiş oluruz.  Teknolojiyi bilinçli kontrollü ve destekli kullanmış oluruz. Gelişmekte olan teknolojinin dalgasında kapılıp giden değil onunla sörf yapabilen bireyler haline geliriz.

“ZAMANIMIZIN WEB 4.0 HİZMETLERİ OLACAKLAR”

Yapay zeka tanımı gereği, bilgisayar bilimleri, biyoloji, psikoloji, dil bilimi, matematik ve mühendislik temellerine sahip bir bilim ve teknoloji dalı olarak gösterilebilir. Yapay zekânın temel güdüsü, mantıksal yaklaşım, yeni şeyler öğrenme ve problem çözme becerisi gibi yetenekleri edinmek için, bilgisayar fonksiyonlarını insan zekâsı ile bir araya getirerek geliştirmektir. Yapay zekâya geçilen bir çağda ondan bahsetmemek ve gelişimini gözlemlememek doğru olmazdı.

Makinelerle konuşan insanlık, bulut üzerinden erişilen yapay zekâlı işletim sistemleri, arttırılmış-sanal-karma ve hatta abartılı gerçeklik zamanımızın web 4.0 hizmetleri olacaktır.

“YAKIN ZAMANDA DERİN ÖĞRENME SİSTEMİNİN HAYATIMIZA NASIL GİRDİĞİNE TANIKLIK EDECEĞİZ”

Yapay zekânın alt dalları olarak kabul edilen ve Genel Yapay Zeka olarak tanımlanan; Makine öğrenmesi (Machine Learning), Nörol ağlar (noural networks), Derin öğrenme (deep learning) önümüzdeki çağın en önemli çalışmalarıdır. İnsansı robotların tecrübeyle öğrenme sistemi makine öğrenmesi, insan beynini taklit ederek çalışan nörol ağlar ve kendi öğrenme algoritmasını geliştiren deep learning (derin öğrenme) ile insanlığa hizmet sunacak sistemler geliştirilmektedir. Yakın zamanda derin öğrenme sisteminin hayatımıza nasıl girdiğine tanıklık edeceğiz. Önümüzdeki yüzyılda ‘Süper Yapay Zeka’nın olacağı öngörüsü ve bu sistemin sahip olacağı ‘Yaratıcılık, Sosyal Yetenek ve Bilgelik Seviyesi’ insanları taklit edebildiği gibi kendi geliştirdiğimiz sistemlerin insandan ayırt edilebilmeyi zorlaştıracaktır.

“SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ BU ALANDA ÖNCÜLÜK ETMEKTEDİR”

Büyük şehirlerde ve üniversitelerde çok fazla teknoloji, girişimcilik ya da farklı sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Süleymanpaşa Belediyesi bu alanda öncülük etmiş ve ilk çok kapsamlı Kodlama ve yazılım atölyesini kurmuş, üretim odaklı eğitimler sunarak 2500 çocuğa bu atölyede çalışma imkânı sunmuştur. Çocuklarımız bu tip atölyelere mümkün olduğu kadar katılıp çevrelerini genişletmeliler. Bu ortamlarda çocuklarımız hayallerini, fikirlerini sadece düşünmekle kalmazlar hayata geçirecek faktörlerle çalışır geliştirir ve nihai olarak ürünler üretebilirler. Özsaygı, öz değerler, ekip çalışması, birlik ve beraberlik içerisinde projelerini geliştirebilirler. Bu etkinliklerin en büyük faydası ise, değişik alanlarda tecrübesi olan insanlara projenizi anlattıkça çok değerli geri bildirimler almanızdır.”

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi mart ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri şu şekilde devam edecek:

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ TEKNOLOJİ VE YAPAY ZEKA SEMİNER PROGRAMI

12 Mart Perşembe 10.00 – 12.00 / Seminer: Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi

19 Mart Perşembe 10.00 – 12.00 / Seminer: Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi

26 Mart Perşembe 10.00 – 12.00 / Seminer: Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi

Gençler için Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri başladı

33 views
REKLAM ALANI

(980x100px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.