Kapaklı’da bir dizi ziyaretlerde bulunan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ülke gündemine dair yaptığı açıklamalarda Tekirdağ’ın devletten hizmet almaması konusunda sitemde bulundu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a da göndermede bullunan Kaplan, “Bizim bölgemize duyarsızlar. Aslında bizim bölgemizin çok büyük avantajı var. Meclis Başkanımız Mustafa Şentop Tekirdağ Milletvekili. Ama maalesef ilimizle ilgilendiği yok. Sadece sivil toplum kuruluşlarına bize yemek verin, bize itibar gösterin. Koloni halinde geziyorlar. Halkla iç içe olmayıp, çekip gidiyorlar. Onun için biz mücadelemizi vereceğiz. Siyasi partilerin amaçları budur. Noksanları, doğruları söylemek” şeklinde konuştu
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan bugün Kapaklı’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İYİ Parti Kapaklı İlçe binasını ziyaret eden Kaplan, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve partililer tarafından karşılandı.
“BU ÜLKENİN DURUMU ÇÖZÜLECEK”
Yapmış olduğu ziyarette ülke gündemine ve Kapaklı’nın sorunlarına dair açıklamalarda bulunan Kaplan, 12 Eylül 1980 darbesine değindi. Kaplan, “Bugün 12 Eylül özel bir gün. 1980 darbesinin yaşandığı gün. Biz 1 hafta evden çıkamadık. Ne değişti? Hatırlayın 1978-1979 öğrenci olaylarını. Her gün hem sağdan hem soldan birçok kardeşimiz öldü. 1 günde her şey değişti. Bu insanlar yer altına mı girdi nereye girdi. Aynı insanlar aynı Türkiye. O zaman sol sağ yaptılar, şimdi yine bizi kutuplaştırmaya çalıştılar. Demokratlar ve muhafazakarlar olarak yine kutuplaştırmaya çalışıyorlar. Bu ülke artık bunlara ön vermez. Sağduyulu insanlarımız çok. Bu ülkenin durumu çözülecek” dedi.
“BU İKTİDAR ARTIK BİTTİ”
Ülkenin durumunun kötüye gittiğini ancak Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ifade den Kaplan, “Rejim değişti. Onu biz insanlara anlatamadık. Biz bunun böyle olacağını 2010 yılından beri biliyorduk. 2010 yılında yapılan referandum fetö ayaklanmasının önünü açtı. En son yapılan seçimlerde rejimin değişeceğini biz insanlara söyledik bizim ülkemiz tek adam rejimine uygun olmadığını. Bizde yasama yürütme yargı ayrı olması lazım. Geçmiş dönemde ayrıydı. Ama maalesef şimdi hepsi tek elin altında kaldı. Bakın biz yasama organındayız. Yasamada olduğumuz halde bize dayatma ile kanun teklifi geliyor. Eskiden bir kanun çıktığı zaman tartışılırdı. Şimdi bu adamların elinden torba yasa diye bir yasa geliyor, içinde 50 tane madde var. Gizle de gizle, ne gizledikleri belli değil. Kanun yapma yetkisi mecliste olmasına rağmen kanunları bize dayatma usulüyle saraydan getiriyorlar. 48 saat komisyonlarda bekleniyor, komisyonla görüşüldükten sonra meclise geliyor. İndir elini, kaldır elini. En fazla 20-25 gün o kanunu uzatma hakkımız var çıkmasını engellemek için. Bu da çözüm değil nasıl olsa çıkarıyorlar. Başkanlık sistemi dünyanın hiçbir yerinde yok. Başkanlığa karşı olmayabiliriz. Ama yasama yürütme ve yargıyı birbirinden ayırmamız lazım. Amerika’daki Fransa’daki sistem nasıl? Başkan hiçbir hakime savcıya karışamıyor. İstediği kanunu istediği gibi kullanabiliyor. Bizim ülkemizde maalesef öyle değil. Cumhurbaşkanı kimi istiyorsa yargı onu affediyor, kimi istiyorsa yargılıyor. Onun için ülkemizin önce bunu değiştirmesi lazım. Ülkemiz şu an freni patlamış kamyon gibi. Sürüklenip gidiyoruz. Yani bu 2023’e kadar dayanır mı? Bu iktidar artık bitti. Ne kadar az zarar verirse ülkemize o kadar iyi” şeklinde konuştu.
KAPAKLI’NIN SORUNLARI İLE İLGİLİ KONUŞTU
Kapaklı’nın sorunları ile ilgili de konuşan Kaplan, “Kapaklı’yı bazı altyapılar yapılmadan apar topar ilçe yaptılar. Alt yapı hazırlığı yapılmadan ilçe yapıldığı için mesela sivil toplum kuruluşları hala Çerkezköy’e bağlı. Çerkezköy’ün bir karış toprağı yokken ziraat odası başkanlığı Çerkezköy’de. Bütün tarım Kapaklı’da, bir tane köyü olmayan Çerkezköy’de Ziraat Odası var. Ticaret odası Çerkezköy’e bağlı. Onun için Kapaklı’nın problemleri biraz daha zor. Ergene ilçesi de yanı. O da alt yapısı yapılmadan ilçe yapıldı. Ben yaptım oldu felsefesi ile ilgili. Hükümet bir an önce kendine düşeni yapabilirse ne ala. Ama yapamazsa yerel yönetimler kendini bozabilir. Onlar da elinden geleni yapmak mecburiyetinde. İnşallah olur” dedi.
“TEKİRDAĞ’DA İKİLİ ÖĞRETİM YAPAN 3 İLÇEDEN BİRİ KAPAKLI”
Eğitim konusuna da değinen Kaplan, “Tekirdağ’da ikili öğretim yapan 3 ilçeden biri Kapaklı. Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’da ikili eğitim var. Eğitimde zaten ciddi bir sıkıntı var. Büyükşehir Belediyesi ilk başta 11 ilçeye 11 okul yapacağız dedi. Bana göre bu çözüm yanlış. 30 bin nüfuslu Muratlı, 25 bin nüfuslu Marmaraereğlisi, 32 bin nüfuslu Şarköy’e bir okul, 100 bin nüfusu olmuş Kapaklı’ya bir okul, 260 bin nüfusu olmuş Çorlu’ya bir okul saçma. Buraya 3 okul yapması lazım. Okulları nüfus orantılı yapmaları lazımdı. Tekirdağ’ Türkiye İstatistik Kurumu’nun rakamlarına göre en çok göç alan il olarak geçiyor. Her yıl 30 bin göç alıyor. Bu 30 bin kişi 4 ilçeye paylaşıyor. Süleymanpaşa, Çorlu Çerkezköy ve Kapaklı’ya geliyorlar. Bu demektir ki her yıl 11 tane okul yapılması gerekiyor ilçeye. Çünkü gelen göçün yüzde 20’si öğrenci. Bu da 6 bin kişiye tekabül ediyor. Her yıl 6 bin öğrencinin okul ihtiyacının karşılanması gerekiyor. 550 kişilik bir okulu hesap ederseniz, 11 okula tekabül ediyor, ki her yıl yapılması gerekiyor. Maalesef devlet burada destek yapmıyor. Ben bunu Milli Eğitim Bakanlığı’na soru önergesi olarak verdim. Bundan 17 yıl öncesi Tekirdağ İli üniversite ve lise giriş sınavlarında ilk 10’un içindeydi. Şu anda 60’ıncı sıradayız. İlimizi modern il olarak görüyoruz. Ama maalesef eğitim konusunda birçok ilden gerideyiz. Ben bunu İl milli eğitim ve İlçe milli eğitim müdürlerine sordum. Açıklama şu; göçü alıyoruz, Doğu Anadolu Bölgesi’nden veya Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden aldığımız göçlerde uyum sorunu yaşanıyor. Ondan dolayı geriye düştük” dedi.
“HEPSİNİN AMACI ŞEHİR HASTANESİNE TEŞVİK ETMEK”
Tekirdağ’ın vergi verme sıralamasında 9’uncu, yatırım alma sırasında 46’ncı sırada olduğunu kaydeden Kaplan, “Tekirdağ’ın hastanelerindeki sorunlar için de önerge verdik. Hastanelerde ameliyat yapılıyor mu? Kaç doktor kaç hasta sayısı bakıyor? Malkara’da Muratlı’da Şarköy’de doktor yok. Yeni açılmış hastane var doktor yok. Sıfır bina yapıyorsun hastanede doktor yok. Şarköy hastanesi 1 yıl oldu açılalı, hastanenin tavanları çöktü. Onun için biz yaptık oldu felsefesiyle baştan savma iş yapıldı. Doktor açığımız var. Öğretmen açığımız var. Ama hiç dile getiren yok. İktidar partisi hiç dile getirmiyor. Bunları biz dile getirmek mecburiyetindeyiz. Şu ana Tekirdağ ile ilgili 38 tane önerge verdim sadece mecliste. Devlet hastanelerinin tamamında yıldırma politikası var. Yıldırma politikasının sebebi de Süleymanpaşa’da şehir hastanesi yapıyorlar. Aslında hasta garantili hastane. Belirli kapasitede hasta gelmezse devlet o parayı verecek, hasta gelmiş gibi. Hepsinin amacı şehir hastanesine teşvik etmek. Bunların sona ermesi insanlara daha iyi anlatacağız. İktidarı değiştirmemiz gerekiyor. Bu iktidar değişikliği olmadan bunların önlenmesi imkansız” şeklinde konuştu.
“BİZİM BÖLGEMİZE DUYARSIZLAR”
Kaplan, “Bizim bölgemize duyarsızlar. Aslında bizim bölgemizin çok büyük avantajı var. Meclis Başkanımız Mustafa Şentop Tekirdağ Milletvekili. Ama maalesef ilimizle ilgilendiği yok. Sadece sivil toplum kuruluşlarına bize yemek verin, bize itibar gösterin. Koloni halinde geziyorlar. Halkla iç içe olmayıp, çekip gidiyorlar. Onun için biz mücadelemizi vereceğiz. Siyasi partilerin amaçları budur. Noksanları, doğruları söylemek” şeklinde konuştu.
“BAŞKAN ÇETİN’İ DE ZİYARET ETTİ”
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan İlçe binası ziyaretinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i ziyaret etti. İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve parti üyelerinin de bulunduğu ziyarette Kapaklı sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.