Kapaklı Gündem

“KAPAKLI’DA ÇOK GÜZEL BİR BİRİM OLUŞTURMUŞLAR”

“KAPAKLI’DA ÇOK GÜZEL BİR BİRİM OLUŞTURMUŞLAR”
399 views
29 Kasım 2019 - 20:50

28.11.2019 Perşembe günü saat 14.00’da Tekirdağ Aile,Çalışma ve sosyal Hizmetler Müdürlüğü şiddeti önleme ve izleme Merkezi ile Kapaklı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri işbirliğinde seminer düzenlendi.

28.11.2019 Perşembe günü saat 14:00’da Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü şiddeti önleme ve İzleme Merkezi ile Kapaklı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri işbirliği içerisinde Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü semineri düzenlendi.

Düzenlenen seminere Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu,Kapaklı Kent konseyi Başkanı Arzu Özdemir, Kapaklı Ülkü ocakları Başkanı Mert Bulut belediye personeli ve vatandaşlar tarafından katılım sağlandı.

KAPAKLI’DA ÇOK GÜZEL BİR BİRİM OLUŞTURMUŞLAR

Düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu “Kapaklı’da çok güzel bir birim oluşturmuşlar Kapaklı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün hayırlı olmasını diliyorum. İl Müdürlüğü olarak tecrübelerimiz doğrultusunda, kanunlar ve nizamlar çerçevesinde önümüzdeki süreçlerde yardımcı olma gayretinde olacağız. Bu ilk toplantıda aranızda bulunmak istedik. Sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz” dedi

Ülkü Uslu’nun konuşmasının ardından Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde sosyolog olarak görev yapan Elif Nergis görsel ve sözlü anlatımıyla ‘kadın-erkek (fırsat) eşitliği, kadına yönelik şiddetin tanımları, türleri, yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddet konusunda uluslar arası ve ulusal mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar’ hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

TOPLUMSAL BİR SORUNDUR

Katılımcıları bilgilendiren Nergis  “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet, kadınların sosyal, ekonomik, siyasi alanda yerlerini almaları yönünde engel teşkil eden, bunun da ötesinde fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşamalarına, hatta yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktadır. Kadına yönelik şiddet kuşaktan kuşağa aktarılarak, bir yandan aile içerisinde bir yandan toplumsal alanda kadınların ilerlemesini engelleyen, toplumsal refah ve huzurun önünde engel teşkil eden, sosyal ve ekonomik kalkınmanın önünde bir engel olan toplumsal bir sorundur. Kadına yönelik şiddetle mücadele tüm kesimlerin kararlı mücadelesini gerekli kılmakta olup, bu kapsamda yapılacak çalışmalar doğrultusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının izleme, önleme ve cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması önem arz etmektedir. Bakanlığımız da kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla çalışmalarını devam ettirmektedir” dedi.

KADINLARIN İŞGÜCÜNE KATILIM ORANI %34

Sözlerine devam eden Nergis seminerine örnek istatistikler vererek “Dünyada 1.3 milyar insan yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yoksulluk sınırının altında yaşayanlar arasında kadın ve kız çocuklarının oranı yüzde 70.  Dünyadaki özel mülklerin sadece yüzde 1’i kadınlara ait. Ülkemizde milletvekillerinin yüzde 17’si kadın. Ülkemizde il belediye başkanlarının sadece yüzde 1’i kadın. Ülkemizde erkeklerin işgücüne katılım oranı yüzde 73 iken kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 34” dedi. 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.