1. Haberler
  2. Kapaklı
  3. İrfan Fatma Mandalı İlköğretım Okulunda Doğu Anadolu Çoşkusu

İrfan Fatma Mandalı İlköğretım Okulunda Doğu Anadolu Çoşkusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Yerli ve Milli’ Projesi kapsamında bugün saat 10:00’da Fatma-İrfan Mandalı İlkokulu’nda Doğu Anadolu Bölgesi tanıtım günü etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğe Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Ömer Karadeniz ve Akın Yılmaz, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selami Tetik, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

 

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu Müdürü Erdal Durak, “Doğu Anadolu Bölgesi’nin yurt ekonomisine en büyük katkısının canlı hayvan ve hayvan ürünleri ihracatı alanında olduğunu kaydetti.  Türkiye’deki canlı hayvan ve hayvan ürünlerinin yüzde 25’e yakını Doğu Anadolu Bölgesi’nde yetiştirildiğini kaydeden Erdal Durak; “Bunun yanı sıra Malatya ve civarında kayısı üretiminde ülke ekonomisine önemli bir katkısı bulunmaktadır. Toprak ürünleri bakımından ekonomimize katkısı az olmakla beraber madencilik alanında yurt ekonomisine katkısı önemlidir. Tüm yurtta çıkarılan bakırın yüzde 50’si, kromun yüzde 70’i, demirin yüzde 75’i, çinko ve kaya tuzunun önemli bir bölümü bu bölgemizdedir. Bölgenin elektrik enerjisi üretiminde payı büyüktür. Bölgede yer alan Palandöken ve Sarıkamış Kayak Merkezleri kış turizmi açısından hem ülke ekonomisi hem de bölgeye ayrı bir canlılık kazandırdı” dedi.

“EN ÖNEMLİ AMACIMIZ YERLİ VE MİLLİ KAVRAMLARI AÇISINDAN FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

 

Yerli ve Milli projenin 4’üncü ayağı olan Doğu Anadolu Bölgesi’ni Fatma-İrfan Mandalı İlkokulu’nda icra ettiklerini kaydeden Kapaklı Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ekibimizle birlikte ilk kez bu projeyi tartıştığımızda aslında bu kadar yankı uyandıracağını düşünmemiştik. Fakat toplumda gerçekten çok güzel bir teveccühle karşılandı. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi. Danışmaz, bu projenin geleneksel hale gelmesi için de çaba sarf edeceklerini ifade ederek; “En önemli amacımız yerli ve milli kavramları açısından farkındalık oluşturmak. Sanırım biz bunu Kapaklı’da gerçekleştirdik, hatta Tekirdağ ilimizde de gerçekleştirdik. Çünkü çok güzel dönüşler alıyoruz” dedi.

 

NORMAL EĞİTİME GEÇİŞLE İLGİLİ PLANIMIZ HAZIRIZ

 

Danışmaz yaptığı konuşmada eğitim durumu ile ilgili de bilgi verdi. Kapaklı’nın 23 bin öğrencisi, bin 30 öğretmeni ve 59 resmi/özel kurumu bulunan çok büyük bir eğitim ordusu olduğunu kaydeden Danışmaz; “ Şuanda 460 dersliğimiz var. Yapılan devlet yatırımları ile 244 derslik daha ilçemize kazandırılacak. Mevcut dersliğimizin yüzde 50’sinden fazlasını biz devlet olarak yapıyoruz. 2019-2020 eğitim yılı sonu itibari ile normal eğitime geçişle ilgili planımız hazırız” dedi.

 

“KAPAKLI HER YIL 8-10 BİN GÖÇ ALAN BİR SANAYİ ŞEHRİ”

 

Danışmaz, “Kapaklı’nın her yıl 8-10 bin göç alan bir sanayi şehri. İlçemize her yıl 2 bin – 2 bin 500 arasında yeni öğrenci geliyor. Normal eğitime döndükten sonra bile bizim yılda 2 ya da 3 okul yapmamız gerekiyor. Sadece inşaatlarla bu işi çözemeyiz. Bir taraftan inşaatlarımız sürerken diğer taraftan da eğitimin niteliğinin artırılmasını sağlamaya ve çeşitli projelerle bunları desteklemeye çalışıyoruz. Aslında Yerli ve Milli projemizin bir amacı da bu” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Doğu Anadolu Bölgesi tanıtım videosu gösterime sunuldu. Okul öğretmenlerinden Rıdvan Erkek ve Bülent Sevil, Doğu Anadolu yöresine ait türküleri seslendirmesinin ardından 4/B sınıfı öğretmeni Ezgi Çoban ve öğrencileri tarafından hazırlanan kına gecesi gösterisi beğeniyle izlendi.  Program öğrenciler tarafından sunulan Kafkas Halk Oyunları gösterisi ile son buldu. Okulun konferans salonun düzenlenen etkinliğin ardından katılımcılara Doğu Anadolu Bölgesi’nin yöresel yemekleri ikram edilirken, bağlamayı eline alan Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği Başkanı Selami Tetik, müzik ziyafeti sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_endim
Beğendim
İrfan Fatma Mandalı İlköğretım Okulunda Doğu Anadolu Çoşkusu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kapaklı Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin