Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu yine güzel bir tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Güngör Dilmen’in yazdığı ‘Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını’ izleyiciden tam not aldı. Kimi zaman kahkahaya boğan kimi zaman da duygulu anlar yaşatan oyunu izlemek için izleyiciler salonu hınca hınç doldurdu.
Tiyatroyu; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi.
Neriman Uğur, Altan Gördüm, İsmail Düvenci, Burçin Bildik, Şeyla Halis, Sadi Özen, Sezgin Uzunbekiroğlu OYUNUN KÜNYESİ
Yazan: Güngör Dilmen
Yöneten: Hakan Altıner
OYUNCULAR
, Çimen Akgün, Hakan Çelik, Erdoğan Soytürk.
OYUNUN KONUSU
Sonu mutlu bitmemiş bir “aşk” uğruna neleri yakabilirsiniz? Mektupları, resimleri, armağanları belki… Ama koca bir mahalleyi yakabilir misiniz? “Dünyaları yakacak bir aşk” ise, o da mümkün…
Türk Tiyatro Edebiyatı’nın en önemli/değerli yazarlarından biri olan Güngör Dilmen’in kendine özgü ve sıra dışı diliyle yazdığı, Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını; 19. Yüzyıl İstanbul’unda, Aksaray’da geçen, emsalsiz bir aşkın öyküsü…
Saraydan mahalleye gönderilen güzel ve hüzünlü Mahitab’ın, kırılgan yürekli kemancı Artin’in, mahalledeki düzenin koruyucusu babayiğit tulumbacı reisi Abidin’in, zarif İstanbul beyefendisi Firuz Bey’in, altın kalpli çingene Merkuza’nın, kahveci Salih Efendi’nin ve o küçücük mahalleye kocaman yüreklerini sığdırmış olan Mahalleliler’in; özlediğimiz eski
OYUNCULARA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Oyunun bitmesiyle birlikte, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda protokol tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.