1. Haberler
  2. Kapaklı
  3. Çukurova Uluslararası Havalimanı Açılıyor

Çukurova Uluslararası Havalimanı Açılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Süleyman Kozuva’nın yapımını üstlendiği Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2013-2022 yılları arasında iki dönem oda başkanlığı yapan, 2015 yılında Somali’de açılışı yapılan Mogadişu Havalimanı ile başladığı havalimanı yatırımlarını Adana’da sürdüren Çerkezköylü iş insanı Süleyman Kozuva’nın yapımını üstlendiği ve 2021 yılında başlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN AÇILACAK 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgesel olması nedeniyle Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olduğunu ifade ederek, “Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova’ya hizmet edecek havalimanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından 10 Ağustos’ta hizmete açılacak.” dedi. Türkiye’nin 4 saatlik uçuş süresiyle 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “2053 hedeflerimiz kapsamında aktif havalimanı sayımızı 61’e çıkarmayı planlıyoruz. Çukurova Uluslararası Havalimanı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adımdır. Ülkemizde havacılığı daha da geliştirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_endim
Beğendim
Çukurova Uluslararası Havalimanı Açılıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kapaklı Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin