1. Haberler
  2. Manset
  3. 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali başladı

58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 58’incisi düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, Naip Mahallesi’ndeki açılış töreni ile başladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

“ÜLKEMİZİN UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN ETKİNLİKLERİNDEN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Naip Muhtarı Mustafa Bektaş’ın konuşmasının ardından festivalin tarihine değinen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, “Tekirdağ Kiraz Festivali; 1961 yılında Gazeteci Fahir Taner, Türk Ocağı Başkanı Mehmet Serez, Tiyatrocu Yılmaz İçöz, Halk Eğitim Müdürü Ali Saydam ve Teknik Ziraat Müdürü Cemal Bey’den oluşan ekibin öncülüğünde ve Tekirdağ halkının katkılarıyla Kiraz Cümbüşü adıyla Naip Mahallesi’nde başlamıştır. 3 yıl süren cümbüş yıl 1964’ü gösterdiğinde Kiraz Festivali haline dönmüş ve Türkiye’nin dört bir yanında hatta dünyanın çeşitli ülkelerinde bilinen bir organizasyon haline gelmiştir. Tekirdağ’ın tanıtımında büyük rol oynayan, birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Tekirdağ Kiraz Festivali, yarım asrı aşan tarihiyle ülkemizin en uzun süredir devam eden etkinliklerinin başında gelmektedir. Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da, Süleymanpaşa Belediyemizin öncülüğünde düzenlenen festival organizasyonu, ulusal ve uluslararası düzeyde toplumsal birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, geleneklerimizi gelecek nesillere taşıdığımız ve şehrimizin marka değerini yükselten uluslararası bir festivaldir” dedi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_endim
Beğendim
58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kapaklı Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin