Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (NKÜTEK)’nin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile ayrı ayrı imzaladığı protokoller ile bölge ekonomisini geliştirecek üniversite-sanayi iş birliklerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
İşbirliği protokollerine NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, NKÜTEK Genel Müdürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva imza attı.
AR-GE ÇALIŞMALARINDA NKÜ’NÜN DESTEĞİ SAĞLANACAK
Üniversite ve NKÜTEK’in Tekirdağ’ın üç farklı sanayi ve ticaret odası ile imzaladığı protokoller ile üniversite-sanayi arasında kurulacak işbirliklerini daha da güçlendirmenin yanı sıra karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanması ve dolayısıyla da bölge ekonomisini geliştirecek işbirliğine katkı sağlanması amaçlandığı kaydedildi.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAK ÖNCELİĞİMİZ”
Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin imzalanan protokollerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Üniversitemizin en fazla üzerinde durduğu konulardan bir diğeri de üniversite-sanayi birliği olmuştur. Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren NKÜ TEKNOPARK ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK) ile sanayicimize bilimsel anlamda destek vermeyi amaçlıyoruz. Geliştirilen iş birliklerini sürdürülebilir kılmak, bu kapsamda akademik bilginin sanayi ve toplum ile entegrasyonunu sağlamak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak önceliğimiz. Dolayısıyla bugün imzalarını attığımız protokolleri, bölgemize katkı sağlaması bakımından çok önemsiyoruz” sözlerine yer verdi.
KOZUVA: ÇALIŞMALARA DESTEK OLACAĞIZ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da yaptığı değerlendirmede, gerçekleşen protokolle üniversite ve sanayi arasında bölge ekonomisini geliştirecek iş birlikleri sağlanacağını kaydederek, “Karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilirken, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanması tesis edilecek. Bizler de gerçekleştirdiğimiz protokolle birlikte odamız olarak tüm bu çalışmalara destek olmayı planlıyor ve yapılacak çalışmaların bölgemiz için faydalı olmasını diliyoruz” diye konuştu.